joi, 6 mai 2010

zilele beiusului 2010


La fel ca si anul trecut, Zilele Beiuşului se desfăşoara la 1 mai, desi oficial Beiuşul işi aniversează ziua pe 19 aprilie.
Luni, 19 aprilie, Beiuşul a împlinit 747 de ani ,conform primei atestare documentară a Beiuşului, din 1263.
Tot la 19 aprilie, dar in 1919, 11 persoane au fost rănite, din rândul voluntarilor, iar o altă persoană a murit în apropiere de Beiuş, unde , s-au dat lupte grele.Membrii Regimentului 9 Vânători de munte şi Batalionului Horea, şi-au adus o importantă contribuţie la eliberarea Beiuşului la 19 aprilie 1919.
Cât despre Zilele Beiuşului, care se desfaşoară incepând de vineri, am remarcat o prezenţa mai redusă faţă de anul trecut. La tarabe nu mai e inghesuială ca in alţi ani, asta poate si din cauza mediatizării slabe a evenimentului. Cică s-a facut reclamă la Naţional TV Beiuş, numai că nu toată lumea se uită la acest canal.
Vineri seara, in faţa fostei autogari, au demarat Zilele Beiuşului, cu o discoteca si karaoke.
Sâmbătă pe scenă s-au perindat formaţii si cântăreţi de muzică populară, iar seara a aparţinut celor de la Dj Project. Aproximativ 40 de minute in care s-au reluat 2 sau chiar 3 piese, oare Dj Maxx si Dj Gino Manzotti, plus Giulia, nu au un repertoriu de 40 de minute?
Seara s-a încheiat cu prestaţia celor de la Level One din Ştei, o trupă de dansatori numai buni să trimita oamenii acasă.
Pentru duminică se aşteaptă o după-amiaza cu muzică populară, cei mai importanţi artişti fiind Sava Negrean Brudaşcu, Ghiţă Munteanu, văru` Săndel, precum şi Andra.

Chiar nimic eveniment ROCK pt. Beiuseni, nici macar trupele locale sau din zona Beiusului !
Eu personal cred ca s-ar fi putut face mult mai mult cu banii cheltuiti acolo pt organizare etc.!
Sa speram k pe anul viitor sa avem parte de ceva mai bun si bineinteles cu continut ROCK !!!

4 comentarii:

  1. Sambata seara a fost,totusi, lume multa la eveniment,nu era simplu de loc sa te deplasezi!
    Ceva rock a fost totusi,o trupa nou nouta,
    numita: "CEILALTI".Elevi inca,s-au descurcat!!

    RăspundețiȘtergere
  2. am cantat si sambata si vineri sunt membru al formatiei ceilalti

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine ati scris ! "se descfasoara" nu si "se organizeaza" :D

    Am fost sambata prima oara (si probabil ultima) la zilele Beiusului a fost fantastic (cel putin fumul ce venea de la tarabele arzetoarelor de muciuri . O multime de oameni ce plimbau a lela toata ziua pana se saturase de manele si de fum ce acoperea toata zona si plecau acasa. Un program de desfasurare la care nu au tinut "organizatorii" . Eu am mers doar sa vad ceva rock cand incolo aud ca beietii au fost chemati vineri ! pe scena asadar nu o sa mai canta sambata. Harababura totala !
    ps. macar artificii au fost noaptea :O

    RăspundețiȘtergere
  4. @_sanya: până la urmă am cântat în ambele zile..

    RăspundețiȘtergere