joi, 22 iulie 2010

Kavarna Rock Fest 2010







































Cel mai mare festival rock deja traditional si unic in Bulgaria are un nou nume - Kavarna Rock Fest! Festivalul din acest an va avea loc intre 23 - 25 iulie 2010 pe stadionul Kaliakra din Kavarna, Bulgaria, pentru al cincilea an consecutiv.

Programul festivalului se va desfasura dupa cum urmeaza:

Vineri, 23 iulie 2010 :
- Tarja
- Doro
- Epica
- Leaves'Eyes
- Atrocity

Sambata, 24 iulie 2010 :
- Kreator
- Sodom
- Destruction
- Korpiklaani

Duminica, 25 iulie 2010 :
- Accept
- Annihilator
- Primal Fear
- Voivod

Biletele s-au pus in vanzare la http://www.ticketstream.cz/pls/bulgaria/double_stuff_41.fixed_schedule?thread=5238431&schedule_id=582

Mai multe detalii despre festival pot fi gasite si pe website-ul Kavarna Rock Fest 2010: http://www.kavarnarockfest.com

Evenimentul este organizat de Loud Concerts si de Primaria Kavarna.

miercuri, 21 iulie 2010

East European Motor Show II






































East European Motor Show, ajuns la a doua editie, va avea loc in perioada 23-25 iulie 2010 si va fi gazduit de Platoul 3 Brazi din Predeal.

KEVIN CARMICHAEL vine in Romania !!!

Invitatul special al editiei din 2010 este Multiplul Campion European (1997 - 2002) si Campion Mondial (2004 Texas America) de Stunt Riding, renumitul KEVIN CARMICHAEL. Celebrul alergator va oferi un show live, un spectacol unic, inedit si fascinant pentru toti cei prezenti la Predeal! KEVIN a promis ca va realiza o serie de cascadorii pe motocicleta sa transformata, care vor face audienta sa stea cu "sufletul la gura"!

Dupa succesul confirmat al editiei precedente, organizatorii au decis ca anul acesta sa ofere bikerilor numeroase momente "incendiare":
- 18 concerte cu trupe de muzica rock live
- Concert extraordinar CARGO
- Pistons Club petreceri cu muzica house, techno si disco non-stop
- Iron Art Competition concurs de motoare modificate manual
- Miss Motor Show Predeal 2010
- Gastro Show cu Maestrul stefan Bercea de la Cabana Vanatorilor
- Wine Tasting cu somelierul Sergiu Nedelea
- Striptease Show in fiecare seara
- Girls Show in fiecare seara la scena
- Burn Out Show
- Body Painting
- Tattoo competition Tattoo live
- Concurs de baut bere
...si alte multe surprize care va vor fi dezvaluite inainte de eveniment!

Invitati speciali
Cluburi de bikeri din : Germania, Austria, Olanda, Belgia, Anglia, Bulgaria, Elvetia, Scotia, Slovenia, Ucraina, Cehia

Organizatori:
Asociatia Culturala Euro Est Alternativ
Trust M.C. Romania

Persoana de contact
Radu Zarnescu
Coordonator eveniment, tel. 0731 342 275, e-mail. eastbike@rocketmail.com
Web oficial: www.eastbike.ro

vineri, 2 iulie 2010

Salvati Rosia Montana,Festivalul FanFest 2010






Echipa Campaniei Salvati Rosia Montana, alaturi de numeroase organizatii partenere, are deosebita placere de a anunta organizarea la a celei de-a V-a editii a festivalului FanFest, in perioada 13-15 august 2010.

"Rosia Montana ca o mare scena", editia din acest an isi propune sa creasca vizibilitatea campaniei Salvati Rosia Montana, sa impulsioneze dezvoltarea economica durabila a zonei, precum si sa promoveze nominalizarea Rosiei Montane ca sit UNESCO protejat.

Festivalul FanFest a fost pentru prima oara organizat in 2004, cand mai multe ONG-uri si activisti din cadrul campaniei Salvati Rosia Montana au avut initiativa unui mare eveniment in aer liber prin care sa se promoveze potentialul de dezvoltare alternativa si peisajul cultural si natural al Rosiei Montane, dar si sa informeze publicul tanar din Romania privind opozitia impotriva proiectului de extragere a aurului in cariera deschisa si folosind tehnologia cianurilor. De atunci si pana in 2007 festivalul FanFest a avut loc in fiecare vara la Rosia Montana, timp in care a atras zeci de mii de participanti tineri, studenti, lideri de opinie, activisti, artisti, parinti, copii, iubitori de munte si de natura - intr-o varietate de activitati ce au inclus concerte de muzica, piese de teatru, tururi ghidate ale Rosiei Montane, prezentari de carte, proiectii de film, standuri de prezentare si proiecte demonstrative organizate de numeroase ONG-uri de mediu din Romania si din strainatate, targuri de produse traditionale si ecologice etc.

Noutatea editiei din 2010 este aceea ca evenimentul va avea loc in chiar satul Rosia Montana, spre deosebire de editiile anterioare cand locatia a fost platoul Jig-Vaidoaia, situat deasupra satului Rosia Montana si oferind o priveliste panoramica asupra sa. In acest an intre 13-15 august curti, parculete, cladiri, ferme, strazi si piete ale Rosiei Montane vor alcatui o mare scena unde vor fi gazduite activitatile evenimentului. Participantii se vor putea caza la gospodariile localnicilor pagina web a evenimentului va cuprinde o baza de date completa a posibilitatilor de cazare sau isi vor putea instala corturile in zone special marcate in acest sens. In cele doua nopti ale evenimentului mai multe elemente de peisaj precum si monumente istorice vor fi iluminate pentru a le evidentia farmecul si valoarea, astfel in fiecare noapte peisajul Rosiei Montane va fi diferit.

Activitatile FanFest 2010 vor tinti in principal promovarea valorii peisajului cultural al Rosiei Montane si vor imbina conferinte, dezbateri, lansari de carte, standuri si prezentari ale ONG-urilor de mediu active din Romania, povesti vechi din batrani in jurul focului, concerte in aer liber, piata de produse taranesti traditionale si ecologice, demonstratii de gatit dupa retete traditionale si standuri de degustare, ateliere interactive de arta si mestesuguri cu activitati sportive si de recreere in aer liber cros, catarari, ciclism montan si trekking dar si cu proiectii de filme artistice si documentare pe probleme de mediu si schimbari sociale sau dedicate copiilor. Mesajul festivalului din acest an va fi dus pe scena de formatii ca Luna Amara, Grimus, Tapinarii, Tunderground, Zum, The Others si Chilli Familli.

FanFest 2010 pastreaza traditia editiilor precedente de eveniment non-comercial, la care artistii nu percep un onorariu pentru prestatia artistica, organizatorii nu percep de asemenea un onorariu pentru activitatea lor de management, nu exista o taxa de intrare pentru participanti iar evenimentul beneficiaza de eforturile, talentele si dedicatia unei echipe de nu mai putin de 80 de voluntari. Promovarea evenimentului se va face prin mijloace si canale non-comerciale, in principal folosind pagina web a evenimentului www.fanfest.ro Principalii beneficiari ai evenimentului vor fi locuitorii Rosiei Montane care isi vor putea deschide casele si gospodariile pentru participanti, vinde produse locale sau ghida participantii printre numeroasele atractii turistice de la Rosia Montana.

"Vrem ca publicul nostru sa constientizeze cu adevarat de ce luptam pentru acest loc si ce viitor vrem sa-i cladim. Si vrem ca, odata constientizand valoarea si importanta acestui loc, sa ni se alature", a declarat Eugen David, Presedintele Alburnus Maior.

Concertele lunii Iulie 2010












Chiar dacă luna Iunie poate fi considerată de departe cea mai bogată lună în evenimente muzicale din acest an, nici în Iulie nu va fi linişte pe scenele româneşti. Eros Ramazzotti, The Cranberries, Mika sau Gary Moore sunt doar câţiva dintre artiştii mari ce vor cânta în România în această lună.

Aşteptată de foarte mult timp de către fani, trupa The Cranberries ajunge pentru prima oară în România. După o pauză de peste 6 ani, Dolores O’Riordan şi colegii ei de trupă s-au reunit pentru un turneu ce a început anul trecut în Statele Unite. Pe 20 Iulie 2010 pe scena Zone Arena din Bucureşti se vor putea asculta piese ca „Zombie”, “I Can’t Be With You” sau „Ode to My Family”. Concertul The Cranberries la Bucureşti este Concertul Lunii Iulie pe iConcert.ro.

Mai jos regăsiţi lista cu cele mai importante evenimente muzicale ale lunii Iulie. Pe măsură ce alte concerte vor fi anunţate, lista va fi actualizată.

1 Iulie – Timpuri Noi
Cafeneaua Actorilor, Bucureşti

1 Iulie – Şuie Paparude
Club Fratelli, Bucureşti

1 Iulie – Fly Project
Princess Club, Bucureşti

2 Iulie – Simian Mobile Disco
Arenele Romane, Bucureşti

2-4 Iulie – SummerJam Fest 2010
Pădurea Păuleşti, jud. Prahova

3 Iulie – Bandidos
Club Jukebox, Bucureşti

3 Iulie – Vama
Kazeboo Beach, Mamaia

3 Iulie – Oliver
Terasa Hand, Vama Veche

3 Iulie – The Amsterdams
La Scena, Bucureşti

3 Iulie – Fusion Festival 2010
Baraj Gura Raului, jud Sibiu

3 Iulie – Morris
Club Athos, Baia Mare

3 Iulie – Anna Lesko
Club Bamboo, Mamaia

4 Iulie – Horia Brenciu
Liberty Center Mall, Bucureşti

4 Iulie – Ştefan Bănică, Andra şi Săndel
Piaţa Unirii,Timişoara

4 Iulie – Proconsul
Restaurant Serapis, Galaţi

6-12 Iulie – Szekelyfoldi Rockmaraton IX
Odorheiul Secuiesc

8-10 Iulie – Summer Break 06
Castelul Gyulay Ferencz, jud. Hunedoara

8-10 Iulie – SamFest Rock 2010
Aeroclubul, Satu Mare

8-11 Iulie – Motorfest 2010
Tabara Ciric, Iaşi

9 Iulie – Fedde Le Grand
Heaven Studio,Timişoara

9 Iulie – Horia Brenciu & HB Orchestra
Club Kharma, Cluj-Napoca

10 Iulie – Eros Ramazzotti
Stadionul Arcul de Triumf, Bucuresți – cumpara bilet

10 Iulie – Romanian Music Awards 2010
Piaţa Mihai Viteazu, Craiova

15 Iulie – Ziua Porţilor Deschise la Sala Palatului (intrare liberă – eveniment caritabil)
Sala Palatului, Bucureşti

16 -18 Iulie – Ciuc Summer Fest 2010
Concerte Faithless, Pink Martini şi Gary Moore
Zone Arena, Bucuresți

20 Iulie – The Cranberries
Zone Arena, Bucuresți – cumpara bilet

23-25 Iulie – Festivalul East European Motor Show 2010
Predeal

23-25 Iulie – Garana International Jazz Festival
Poiana Lupului, jud Caraş-Severin

24 Iulie – Mika
Plaja H2O din Mamaia -intrare liberă

24 Iulie – Liberty Parade 2010
Plaja dintre Venus-Saturn

30 Iulie – One Love Festival 2010
Parcul Naţional Comana, jud Giurgiu

30, 31 Iulie – 1 August – House Parade 2010
Timişoara

31 Iulie – Luna Amară, Cargo şi The Others

joi, 1 iulie 2010

Zilele Tranzit la Cluj-Napoca


Între 1 şi 3 iulie 2010, au loc Zilele Tranzit la Cluj-Napoca, ediţia a XII-a.









Programul:
Joi, 1 iulie, ora 19:00: concert lui Bob Cohen și Di Naye Kapelye şi dansuri klezmer.

Vineri, 2 iulie, ora 17:00: proiecția filmelor câștigătoare ale Festivalului European de Filme Documentare și Antropologice DIALËKTUS.

Sâmbătă, 3 iulie, ora 19:00: recepție și proiecție prezentând istoria Casei Tranzit în ultimii 10 ani.

Sursa: www.evenimenteincluj.wordpress.com